Gabrijel: Vašington je i dalje najvažniji evropski partner

Izvor: Blic, 29.Avg.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Vašington je i dalje najvažniji evropski partner

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel je rekao da su SAD i dalje najvažniji saveznik Evrope uprkos razmimoilaženjima Vašingtona i Brisela po nekim međunarodnim pitanjima.

- Iako nismo uvek na istoj talasnoj dužini SAD su i dalje najvažniji evropski partner. Upravo zato što sada imamo različito mišljenje o važnim problemima moramo da radimo na dijalogu sa onima koji su spremni na saradnju - rekao je Gabrijel.

Gabrijel će večeras otputovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Vašington, gde će sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom razgovarati o situaciji u Severnoj Koreji, Avganistanu, pitanju Katara i sankcijama protiv Rusije, javlja "Sputnjik".

Nemački ministar spoljnih poslova ocenio je da su nove američke sankcije protiv Rusije, čija su meta ruske energetske kompanije, "ekstrateritorijalne", ističući da takva politika nije "odgovarajuća alatka" za promovisanje interesa izvoza jedne zemlje ili energetike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.