Fauči: Prebrzo otvaranje ekonomije donosi rizik

Izvor: Capital.ba, 12.Maj.2020, 11:56

Fauči: Prebrzo otvaranje ekonomije donosi rizik

VAŠINGTON – Vodeći američki medicinski stručnjak u borbi protiv epidemije virusa korona Entoni Fauči upozorio je da postoji rizik od prebrzog otvaranja ekonomije jer bi to moglo da dovede do “nepotrebne patnje i smrti”, prenio je “Njujork tajms”. Komentari su objavljeni u vrijeme kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su SAD zabilježile 1,35 miliona zaraženih i preko 80.000 umrlih osoba. Širom svijeta inficirano je blizu 4,2 miliona ljudi, a umrlo je više od 285.000. “Ako preskočimo kontrolne tačke u preporukama za ponovno otvaranje Amerike, postoji opasan rizik od višestrukog rasplamsavanja epidemije širom zemlje”, rekao je Fauči. On je dodao će to rezultovati ne samo “nepotrebnom patnjom i umiranjem” nego će i unazaditi pokušaje da se život normalizuje. Fauči je rekao da je opasnost od preranog otvaranja ekonomije njegova glavna poruka za Komitet za zdravlje, obrazovanje, rad i penzije pri Senatu SAD, pred kojim će svjedočiti. Blizak savjetnik predsjednika SAD Donalda Trampa i njegov zet Džared Kušner rekao je “Foks njuzu” da je Amerika obavila preko 9,3 miliona testova, a od toga 394.000 juče. Širenje zaraze vrši pritisak na napore SAD da se pojača kapacitet testiranja, a zdravstveni zvaničnici, uključujući doktora Faučija, napominju da je veoma važno da testiranje bude odstupno onima kojima je napotrebnije. Чланак Fauči: Prebrzo otvaranje ekonomije donosi rizik се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Fauči: Posledice prebrzog otvaranja u SAD bile bi vrlo ozbiljne

Izvor: Danas, 12.Maj.2020

Američki epidemiolog Entoni Fauči, centralna ličnost u kriznom štabu Bele kuće za korona virus, upozorio je danas na "vrlo ozbiljne" posledice ukoliko se suviše brzo krene u ponovno pokretanje privrede u jeku pandemije i naveo da bi broj umrlih u SAD mogao da bude "viši" od zvaničnog bilansa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.