NEMCI NE ODUSTAJU OD KUPOVINE SPUTNJIK VAKCINE: Spremaju ugovor, oglasio se i ministar zdravlja Špan

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021, 12:49

NEMCI NE ODUSTAJU OD KUPOVINE SPUTNJIK VAKCINE: Spremaju ugovor, oglasio se i ministar zdravlja Špan

Prethodno je Ruski fond za direktne investicije objavio da je počeo pregovore s predstavnicima nemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci cepiva

Nemačka trenutno pregovara sa Rusijom o preliminarnom ugovoru o kupovini ruske vakcine "Sputnjik V" protiv kovida-19, izjavio je danas nemački ministar zdravlja Jens Špan.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da Evropska agencija za lekove (EMA) mora odobriti upotrebu vakcine "Sputnjik V", i da od toga zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li će doze biti dostupne u narednih nekoliko meseci.

- Ključno pitanje za mene jeste šta će se dogoditi u drugom ili trećem tromesečju, jer će to napraviti razliku u trenutnoj fazi vakcinacije - rekao je Špan, a prenosi agencija Rojters.

Prethodno je Ruski fond za direktne investicije objavio da je počeo pregovore s predstavnicima nemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci vakcine "Sputnjik V".

Vakcina "Sputnjik V" je već registrovana u oko 60 zemalja sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusko ministarstvo dozvolilo kliničko testiranje nove vakcine „EpiVacCorona-N“

Izvor: N1 televizija, 09.Apr.2021

Rusko Ministarstvo zdravlja izdalo je dozvolu za početak prve dve faze kliničkog testiranja ruske vakcine protiv kovida-19 "EpiVacCorona-N", koju je razvio ruski Državni centar za istraživanje "Vektor".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.