ERDOGAN DRŽI TRAMPA U ŠACI: Povuci vojsku ili objavljujem da je tvoj zet prodao Kašogija! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN DRŽI TRAMPA U ŠACI: Povuci vojsku ili objavljujem da je tvoj zet prodao Kašogija! (VIDEO)

Alarmantne navode o odnosima Ankare i Vašingtona objavio je britanski nedeljnik Spektejtor, pozivajući se na izvore iz vrha američke vlasti.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je ucenio svog američkog kolegu Donalda Trampa da povuče američke trupe sa severa Sirije, zapretivši da će obelodaniti sadržaj telefonskog razgovora između Džareda Kušnera, zeta šefa Bele kuće i njegovog savetnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa saudijskim princem Muhamedom bin Salmanom!

U pomenutom razgovoru koji su presrele turske obaveštajne službe Kušner je bin Salmanu dao dozvolu da uhapsi Džamala Kašogija, poznatog saudijskog novinara i glasnog kritičara autokratskog režima u Saudijskoj Arabiji.

Tramp se pre iznenadne i neočekivane odluke o povlačenju vojske sa severa Sirije, kad je ostavio saveznike Kurde na milost i nemilost turskim trupama, telefonom čuo upravo sa Erdoganom.

Ovi detalji su otkriveni u okviru istrage koja je sprovedena u Obaveštajnom komitetu Predstavničkog doma Kongresa SAD, a povezana je sa impičmentom protiv predsednika Trampa. Sedam uzbunjivača iz redova obaveštajnih službi spremno je da svedoči pred Kongresom protiv Trampa.

Kašogi je bio kolumnista Vašington posta i vrlo blizak vladajućoj kraljevskoj porodici pre nego što se razočarao u mladog princa prestolonaslednika i njegove metode vladanja. Kašogi je nestao 2. oktobra prošle godine, nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu kako bi završio administrativne poslove uoči planirane ženidbe s turskom državljankom Hatidže Džengiz.

Njegovo telo nikad nije pronađeno, a vlasti u Ankari tvrde da je on ubijen, a njegovo telo raskomadano. CIA i brojne zapadne zemlje veruju da je naredbu za likvidaciju dao lično princ Muhamed. On je to u početku odlučno demantovao da bi u jednom nedavnom intervjuu rekao:

- Smatram se odgovornim za Kašogijevu smrt jer se dogodila pod mojom vlašću, ali ja nisam naredio da on bude ubijen.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan optužio SAD, sastanak sa Trampom doveden u pitanje: Sa Kurdima i dalje patroliraju AMERIČKE TRUPE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019

Erdogan je istakao da će on doneti odluku da li će se ovog meseca sresti u Vašingtonu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom kao što je ranije i planirano...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da američki vojnici i dalje vrše zajedničke patrole sa pripadnicima kurdske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.