Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dvije države moraju da obezbjede mir na Bliskom istoku"

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danasa da je rješenje dve države jedini način da se postigne trajan i pravedan mir između Izraela i Palestinaca, a da je to rješenje bilo "ozbiljno ugroženo".

Objašnjavajući odluku SAD prošle nedjelje da ne stavlja veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN kojom je osuđeno bombardovanje izraelskih naselja, Keri je izjavio da je Vašington glasao na taj način kako bi očuvao rješenje dvije države, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi AFP.

"To je ono što smo mi zastupali: Budućnost Izraela kao jevrejske i demokratske države, koja bi postojala u miru i bezbjednosti rame uz rame sa svojim susjedima," rekao je on.

On je rekao da je izraelskom politikom rukovodi plan naseljavanja na Zapadnoj obali što dovodi u opasnost mir sa Palestincima.

"Niko ko ozbiljno razmišlja o miru ne može da ignoriše realnost prijetnje koju naselja predstavljaju po mir," rekao je Keri u govoreći o mirovnim naporima na Bliskom istoku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KERIJEVO REŠENJE ZA SUKOB IZRAELA I PALESTINE: Amerika se zalaže za dve države

Izvor: Kurir, 28.Dec.2016

...Objašnjavajući odluku SAD prošle nedelje da ne stavlja veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom je osuđeno bombardovanje izraelskih naselja, Keri je izjavio da je Vašington glasao na taj način kako bi očuvao rešenje dve države, prenosi AFP.."To je ono što smo mi zastupali: Budućnost...

Nastavak na Kurir...

Keri o podeli Jerusalima i granici iz '67,Izrael razočaran

Izvor: B92, 28.Dec.2016

Državni sekretar SAD Džon Keri pozvao je na stvaranje bezbedne i priznate granice između Izraela i Palestine duž linija iz 1967. godine...On je govorio i o mogućoj razmeni teritorija...Reagujući na Kerijev govor, kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua ocenio je da je govor pristrasan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.