Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović u Vašingtonu: Vlada RS će nastaviti mjere na stabilizaciji privrede

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u Vašingtonu da će Vlada nastaviti sprovođenje niza mjera usmjerenih na stabilizaciju privrednih prilika i privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave i stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

Ona je naglasila da je veoma značajno što su međunarodni eksperti uključeni u aktivnosti koje Vlada Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << preduzima s ciljem podsticanja ekonomskog rasta, saopštio je Biro Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva je danas u Vašingtonu, u odvojenim susretima, razgovarala sa izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Hemskerkom i direktorom Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope Elen Goldštajn.

Na sastancima, koji su održani u okviru proljećne skupštine Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, razgovarano je o aktuelnim ekonomskim temama, te dinamici sprovođenja reformskih mjera definisanih Reformskom agendom, kao i saradnji svih nivoa vlasti u njenoj primjeni.

Tokom razgovora ocijenjeno je da se reformske aktivnosti sprovode predviđenom dinamikom, te je u ovom kontekstu posebno istaknuta saradnja vlada Republike Srpske i Federacije BiH na ujednačavanju i donošenju sličnih rješenja u ekonomskoj oblasti.

Razgovarano je i o aktivnostima u vezi sa pružanjem podrške u sprovođenju inoviranog programa podsticaja zapošljavanju, reformi javne uprave, procesu restrukturisanja u željezničkom sektoru, te reformskim procesima u zdravstvenom sektoru.

Premijer Republike Srpske izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa predstavnicima Svjetske banke koja se ogledala u međusobnom uvažavanju stavova po svim ključnim pitanjima.

Sastancima je prisustvovao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vlada će nastaviti mjere na stabilizaciji privrede

Izvor: Cafe.ba, 16.Apr.2016

- Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u Vašingtonu da će Vlada nastaviti sprovođenje niza mjera usmjerenih na stabilizaciju privrednih prilika i privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave i stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.