Cvijanović: Mjere lakše sprovesti uz podršku MMF-a i Svjetske banke

Izvor: Capital.ba, 04.Feb.2016, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Mjere lakše sprovesti uz podršku MMF-a i Svjetske banke

VAŠINGTON, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Vašingtonu da će reformske mjere koje sprovode entitetske vlade biti daleko lakše i jednostavnije uz podršku MMF-a i Svjetske banke. Ona je rekla da se mjere sprovode i u javnom sektoru i kada je riječ o statusu javnih preduzeća, dodavši da je u pitanju niz oblasti koje bi vlade svakako morale da preduzimaju sa ili bez MMF-a i Svjetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << banke. „Kada to kažem mislim na cijeli niz propisa koji moraju da postanu sprovodivi i moderni s aspekata funkcionisanja svijeta danas i savremene ekonomije“, rekla je Srni Cvijanovićeva. Cvijanovićeva je naglasila da je na sastanku sa predstavnicima MMF-a i Svjetske banke identifikovan niz pomaka. „Ako smo mi identifikovani kao neko u koga vrijedi ulagati i davati podršku za reforme onda moramo biti zadovoljni zbog toga“, istakla je ona. Premijer Srpske navodi da su budžeti u BiH, u regiji, ali i nekih razvijenijih zemalja danas suočeni sa istim izazovima i da svima treba novac i više likvidnosti. „Mi tu nismo ništa posebno specifični, ali ono što jeste dobro i što su pozdravili MMF i Svjetska banka jeste da mi kao dva entitetska premijera nastupamo zajedno i to je možda jedina prava novost u odnosu na ono što smo do sada imali u okviru BiH“, kaže Cvijanovićeva, koja u Vašingtonu boravi sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem. Cvijanovićeva je dodala da su razgovori koje dva premijera obavljaju prije zajedničkog nastupa nešto što zaslužuje i pohvale. „Mi smo u konstantnoj komunikaciji, sve su ove mjere zajednički definisane, a sami smo inicirali i mjere oko usklađivanja naših propisa“, ističe premijer Srpske. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Cvijenović: Terorizam globalna prijetnja

Izvor: Cafe.ba, 04.Feb.2016

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Vašingtonu da je Republika Srpska svjesna da terorizam predstavlja bezbjednosnu prijetnju na globalnom nivou, te da borba protiv terorizma ostaje jedan od ključnih bezbjednosnih prioriteta za Vladu Srpske.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.