Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudno objašnjenje iz Pentagona: Pokazali bi dokaze za hemijski napad "da mogu"

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države nisu spremne da predstave svjetskoj zajednici dokaze o tome da je Sirija koristila hemijsko oružje u Dumi zbog povjerljivosti ovih podataka, izjavila je portparolka Pentagona Dejna Vajt.

"Mi, međutim, nemamo sumnje. Jednostavno je mnogo toga povezano s obavještajnom službom", rekla je Vajtova.

"Rado ću pokazati dokaze ukoliko to mogu da učinim. Ali, mi smo vrlo uvjereni u svoju odluku", dodala je ona odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na pitanje zbog čega ne predstave dokaze cijelom svijetu.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti. Moskva je negirala informacije o bombi s hlorom, koju je navodno bacila sirijska vojska.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, sjeverozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara sjeverno od prijestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživacki centar u Damasku za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, prenio je Reuters.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hejli: Američko oružje zapeto za novi napad

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su spremne da ponovo udare na Siriju ako to bude potrebno, izjavila je Niki Hejli, stalna predstavnica te zemlje u Ujedinjenim nacijama..."Spremni smo da nastavimo sa pritiskom ako sirijski režim bude toliko glup da ponovo testira našu odlučnost", rekla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.