Čepurin: Tvrdnje Haradinaja obična karikatura i apsurd

Izvor: B92, 30.Nov.2018, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Tvrdnje Haradinaja obična karikatura i apsurd

Beograd -- Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin oštro je osudio tvrdnje Ramuša Haradinaja iznete u "Vašington postu".

Čepurin je demantovao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Moskve, nudi priznavanje u zamenu za deo Kosova.

"Tvrdnje koje je Ramuš Haradinaj izneo u 'Vašington postu' su po formi karikatura, a po sadržaju apsurd. Istakao bih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je međunarodno pravo na strani vaše zemlje", rekao je Čepurin za “Novosti” od petka.

"Srbiju podržava ne samo Rusija, nego sve veći broj država. O tome svedoči i to da su mnoge zemlje odustale od prethodne odluke o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je pokazao i ishod glasanja u više međunarodnih organizacija, uključujući i Interpol", kazao je Čepurin, reagujući na autorski tekst Haradinaja u američkom listu, u kom kaže da predsednik Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Rusije, nudi priznavanje u zamenu za deo teritorije Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.