Branko Radun saopštio: ODLUKA JE DONETA U VAŠINGTONU! Ako je ovo tačno – svima će nam svanuti!

Izvor: 011vodič.com, 20.Jul.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branko Radun saopštio: ODLUKA JE DONETA U VAŠINGTONU! Ako je ovo tačno – svima će nam svanuti!

Politički analitičar Branko Radun izneo je svoja zapažanja. Sagovornici Pink.rs smatraju da je vest o ostavci Ramuša Haradijana pozitivna jer je on blokirao odnose ne samo na relaciji Beograd – Priština već i u celom regionu. To je, ističu politički analitičari, dokaz da Haradinaj nije tako nedodirljiv kao što se u svojoj aroganciji predstavljao. – Ovo znači da se stvari menjaju iz korena, i da je to odluka doneta u >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Vašingtonu zato što je on prepoznat kao prepreka regionalnoj stabilnosti i nekoj vrsti kompromisa. Tako da je on kao problem zapravo prepušten Haškom tribunalu koji je instrument za rešavanje američkih problema, a Haradinaj očigledno više nije deo rešenja, već deo problema – rekao je politički analitičar Branko Radun. Branko Radun, Foto: Printscreen Ukazuje da je ovo pozitivna vest, zato što je on blokirao odnose ne samo na relaciji Beograd-Priština, već i u celom regionu, i da je zapravo on bio izvor kako političke, tako i svake druge nestabilnosti. – Njegov odlazak blagotvorno će delovati na ceo region jer će oslabiti preterane ambicije Albanaca i one će se svesti na nešto manju meru – dodao je Radun. – Haradinaj jeste imao podršku nekih krugova na Zapadu, ali je očigledno da i drugi krugovi imaju ozbiljne zamerke na takvo njegovo ponašanje i to mu nisu zaboravili, tu negde i jača pozicija Beograda i Srbije prema Zapadu i Istoku – kazao je Radun. Prema njegovim rečima Srbija u očima drugih postaje stvarno značajniji faktor zato što je pokazala da taj avanturizam Albanaca ne vodi ničemu. Objašnjava da su Sjedinjene Američke Države uvek imale vodeću ulogu u pregovorima, jer mi zapravo uvek pregovaramo sa Amerikancima, ne pregovaramo sa Albancima, i da će ovim spletom okolnosti biti otvorene nove mogućnosti za stabilizaciju odnosa Beograda i Prištine. – Srbija jeste ključni faktor na Balkanu, jer se […] More
The post Branko Radun saopštio: ODLUKA JE DONETA U VAŠINGTONU! Ako je ovo tačno – svima će nam svanuti! appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.