Bosanski muslimani opet lobiraju protiv RS, agresivno i imaju tri cilja

Izvor: KMnovine.com, 06.Nov.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanski muslimani opet lobiraju protiv RS, agresivno i imaju tri cilja

Bosanski muslimani i njihovi lobisti pokušavaju da kroz Kongres SAD provuku rezoluciju protiv Republike Srpske zbog "diskriminacije Bošnjaka" i "kršenja manjinskih prava".


   
Anti-srpski protest u Americi    




 
To je izjavio šef Predstavništva RS u Vašingtonu Obrad Kesić.

Kesić je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Bosanski muslimani i ranije lobirali za razne rezolucije uperene protiv RS i Srba uopšte.

Ali, prema njegovim rečima, novost je da je u poslednjih šest meseci bošnjački lobi dobio dodatnu energiju jer su angažovali jednu firmu da lobira u njihovo ime, a predvode je dvojica bivših američkih diplomata.

On je naveo da oni nastupaju vrlo agresivno i imaju tri cilja.

   
SAD su sa uživanjem bombardovale Srbe 90-tih    
"Prvi cilj je osuditi Republiku Srpsku. Oni na razne načine zagovaraju nove sankcije protiv Srpske ili prema pojedinim političarima u Srpskoj. Drugi cilj im je da uvedu sankcije liderima Hrvata, prvenstveno (predsedniku HDZ-a BiH) Draganu Čoviću, koga Bošnjaci u Vašingtonu predstavljaju kao ruskog agenta. Treći je da pokušaju ponovo da animiraju američku politiku da još dublje uđe u rešavanje problema u BiH posredstvom specijalnog predstavnika za Balkan Metjua Palmera i Stejt departmenta", rekao je Kesić.

Prema njegovim rečima, u suštini, bošnjački lobisti se nadaju da bi, ako bi se Amerikanci više angažovali, oni ponovo jače štitili njihove interese u BiH, a to su veća centralizacija Bosne i lagano ukidanje preostalih nadležnosti entiteta.

Međutim, Kesić smatra da među bosanskim aktivistima i lobistima u Vašingtonu postoji frustracija, zato što se sve više vidi da je upravo politika njihovih stranaka u Sarajevu glavna kočnica za napredak BiH.


   
I Amerika se menja    
On, međutim, dodaje da ne veruje da imaju neku šansu za uspeh jer je bošnjačka zajednica u SAD u potpunosti protiv predsednika SAD Donalda Trampa.

KM Novine podsećaju da su srpski predstavnici, analitičari i poolitičari uprkos žestokoj antisrpskoj deceniji 90-tih godina gotovo sve vreme smatrali, verovali  inadali se da takve namere neće uspeti. Ne treba nikoga u Srbiji podsećati na to kako su se sukobi i ratovi "završili" i koliko srpskih zemalja je oteto, koliko Srba proterano bez mogućnosti da se vrati i koliko i pored svega Zapad nastoji da satanizuje Srbe.

Očigledno je da se neka krupna rešenja moraju doneti kada je u pitanju Balkan, pre svega one teritorije koje pripadaju Srbima i na kojima oni još uvek žive. Da je namera da se nastavi sa ilegalnom politikom uperenom protiv Srba dokazuje nam i satanaizacija koja iz dana u dan postaje sve opsežnija.


   
Srbi i dalje negiraju albansku istorisjku mržnju i ekspanzionističku politiku prema srpskoj zemlji.    




 
Ukoliko i ovaj put budemo naivno verovali da takve ideje neće proći i da im to "neko" neće dozvoliti tamo gde se sve kupuje a oni mogu da ponude novac, svi su izgledi da će srpska strana završiti dodatno osakaćena u periodu koji je pred nama. Da bi se to predupredilo neophodna nam je opšta, narodna, kada već vlast prećutno odobrava anti-srpsku histeriju, i temeljna borba kroz medije kako bi se to sprečilo koliko god je moguće.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Propaganda #Histerija #Antisrpski #Protest #Amerika #Albanci #Muslimani #Bosna #Srbi #Žrtve  #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.