Bela kuća: Vašington i Moskva razmatraju mogućnost organizacije sastanka Trampa i Putina

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Vašington i Moskva razmatraju mogućnost organizacije sastanka Trampa i Putina

Vašington i Moskva razmatraju mogućnost organizacije sastanka predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina. Među mogućim mestima održavanja sastanka razmatra se Austrija, rekao je direktor za Evropu i Rusiju u Savetu za nacionalnu bezbednost pri Beloj kući Ričard Huker.

„Obe strane razmatraju mogućnost sastanka. Ne mislim da su već donete neke odluke ili da su dogovoreni neki detalji, ali obe strane proučavaju mogućnost da do njega dođe“, rekao je Huker, odgovarajući na pitanje novinara da li američka strana vrši pripreme za mogući sastanak dvojice lidera.

Na pitanje da li američka administracije proučava opciju održavanja sastanka na najvišem nivou u Austriji, Huker je odgovorio pozitivno.


„Ta opcija se razmatra, ali odluka još nije doneta“, rekao je on.
 
 


Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.