Baku: Krše primirje

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 09:13

Baku: Krše primirje

Baku -- Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u poslednja 24 sata jermenska strana kršila prekid vatre dogovoren u Vašingtonu 25. oktobra.

U saopštenju se navodi da su jermenske snage prekršile humanitarno primirje granatirajući pozicije azerbejdžanske vojske različitim vrstama oružja i na različitim delovima linije fronta, kao i u naseljima u blizini zone sukoba, prenosi Tass.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodaje se da je azerbejdžanska strana odbila napade.

Ministri spoljnih poslova saglasili su se 25. oktobra na sastanku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o prekidu vatre, koji je stupio na snagu sledećeg dana, ali su odmah počele međusobne optužbe za njegovo kršenje.

Obnovljeni sukobi dve strane oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Baku optužuje Jerevan za kršenje primirja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u poslednja 24 sata jermenska strana kršila prekid vatre dogovoren u Vašingtonu 25. oktobra...U saopštenju se navodi da su jermenske snage prekršile humanitarno primirje granatirajući pozicije azerbejdžanske vojske različitim vrstama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.