Bajden i dalje pozitivan na Kovid

Izvor: VOA, 01.Avg.2022, 11:39

Bajden i dalje pozitivan na Kovid

Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je bio pozitivan na kovid 19 preneo je njegov lekar Kevin O'Konor u dopisu koji je objavila Bela kuća. Bajden je testiran nakon laganog treninga, naveo je O'Konor. U dopisu piše da se Bajden oseća dobro i nema temperaturu, kao i da i dalje povremeno kašlje, ali ređe nego što je to bio slučaj u utorak. Bajden je ponovo bio pozitivan na kovid u subotu, što je njegov doktor opisao kao reinfekciju koja se viđa kod malog broja pacijenata koji uzimaju lek Pakslovid. Prvi put je bio kovid pozitivan 21. jula i svoje simptome tada opisao kao blage, rekavši da je u mogućnosti da nastavi sa radom u izolaciji. Blage simptome pripisao je vakcinaciji i lekovima. Izašao je iz izolacije u sredu, kada je bio negativan na testu. Pošto je ponovo pozitivan, predsednik SAD morao je da otkaže neka putovanja i događaje. Mali broj ljudi, koji uzima antivirusni lek Pakslovid, može da dobije ponovnu infekciju kovidom posle petodnevnog uzimanja leka, pokazale su studije. "Bajden će nastaviti da radi u interesu američkog naroda iz svoje rezidencije", napisao je njegov lekar. Bela kuća se trudila da naglasi da je Bajden, star 79 godina, sposoban da nastavi da radi iako je kovid pozitivan. Objavljivali su video snimke na kojima je predsednik poručivao da se oseća dobro i da prisustvuje virtuelnim sastancima sa saradnicima.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden ponovo pozitivan na koronu

Izvor: B92, 01.Avg.2022

Vašington -- Predsednik SAD Džozef Bajden bio je u ponedeljak ponovo pozitivan na kovid 19, naveo je njegov lekar Kevin O'Konor...Lekar dodaje da je to bilo očekivano i da je u pitanju slučaj ponovnog obolevanja koji se javlja kod malog procenta pacijenata koji uzimaju antivirusni lek pakslovid...O'Konor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.