Avganistan oslobodio iz zatvora 100 talibana

Izvor: RTS, 08.Apr.2020, 17:42

Avganistan oslobodio iz zatvora 100 talibana

Avganistan je oslobodio 100 talibana, tvrdeći da su oni među 5.000 zarobljenika koji su oslobođeni na osnovu sporazuma između pobunjenika i SAD.
Talibani su, međutim, rekli da moraju da provere da li su oslobođeni na spisku koji su predali Vašingtonu tokom pregovora, prenosi AP.
Puštanje zarobljenika je presudan prvi korak ka pregovorima unutar Avganistana koji imaju za cilj okončanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << decenija rata.
Ugovor potpisan u februaru takođe poziva talibane da oslobode 1.000 članova vladinog osoblja koje drže kao taoce.
Politički portparol talibana Suhail Šahin na Tviteru je opomenuo vladu zbog odbijanja da pusti prvih 15 talibana koje su zatražili i koji su bili na listi.
Avganistan je uveo zabranu kretanja u nekoliko gradova i do sada je zabeležio 444 potvrđena slučaja novog virusa i 14 smrtnih slučajeva.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.