Amerikanci odbijaju da PRIZNAJU ZLOČINE: Raka će zauvek nositi beleg njihove agresije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci odbijaju da PRIZNAJU ZLOČINE: Raka će zauvek nositi beleg njihove agresije

Vašington ne želi da preuzme odgovornost za svoja zlodela

Amnesti internašonal (engl. Amnesty International) preneo je danas da koalicija predvođena SAD odbija da preuzme odgovornost za ubijene civile u Raki tokom prošlogodišnjeg bombardovanja ovog grada na severu Sirije.

Ova organizacija tvrdi da je na stotine civila ubijeno tokom bombardovanja grada Rake od strane koalicije, a da samo odbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preuzimanja odgovornosti predstavlja uvredu i nepoštovanje žrtvi.

U saopštenju se naglašava potreba za pronalažanjem razloga ovog gnusnog čina u kojem je poginulo nekoliko stotina ljudi, a posebna pažnja biće posvećena oružju korišćenom u napadima na civile Rake.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete videti OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.