Američki zvaničnik: Vašington ukinuo sankcije Sudanu

Izvor: Blic, 07.Okt.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki zvaničnik: Vašington ukinuo sankcije Sudanu

SAD su ukinule dvadesetogodišnje ekonomske sankcije Sudanu, usled napretka u borbi protiv terorizma i unapređenju ljudskih prava u ovoj zemlji, izjavio je zvaničnik SAD.

Predsednik SAD Donald Tramp ukinuo je embargo na trgovinu, koji je u velikoj meri odsekao Sudan od globalnog finansijskog sistema.

Proces ukidanja sankcija Kartumu započeo je bivši predsednik SAD Barak Obama pred kraj svog mandata, ali su se takvoj odluci usprotivile grupe koje se bore za ljudska prava.

U medijima nije objavljeno ime zvaničnika, zbog toga što se do kraja dana očekuje i zvanična objava iz Vašingtona.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD ukinule sankcije Sudanu - posle 20 godina

Izvor: RTS, 07.Okt.2017

Sankcije koje su Sudanu uvedene pre 20 godina, SAD su ukinule i to, kako se navodi, zahvaljujući napretku koji je ta zemlja ostvarila u borbi za ljudska prava i protiv terorizma. . Ovim potezom, kojim je upotpunjen proces...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.