Američka ekonomija oštro usporila u drugom kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jul.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ekonomija oštro usporila u drugom kvartalu

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u drugom je tromjesečju ove godine poraslo za 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što je znatno sporije u usporedbi s 3,1 posto u prva tri  ovogodišnja mjeseca, pokazalo je u petak izvješće američkog ministarstva trgovine.

Bruto domaći proizvod (BDP) Sjedinjenih Država je porastao za 2,1 posto u odnosu na rast od 3,1 posto u prvom kvartalu, što je najslabiji tempo rasta od prvog tromjesečja 2017. godine, kada je američki >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << predsjednik Donald Trump preuzeo dužnost.

Wall Street je predviđao još slabiji rast od 2,0 posto, prenosi CNBC.

Privatna i državna potrošnja potpomogli su rast u navedenom tromjesečju, dok je smanjenje poslovnih investicija ograničilo veći rast ekonomije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.