Ambasador SAD u Rusiji ide na konsultacije u Vašington

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 08:45

Ambasador SAD u Rusiji ide na konsultacije u Vašington

Američki ambasador u Rusiji Džon Saliven otići će ove nedelje u SAD na konsultacije.

Kako je javila agencija Ria Novosti, Saliven je rekao da planira da se vrati u Rusiju kroz nekoliko sedmica, pre eventualnog samita američkog i ruskog predsednika Džoa Bajdena i Vladimira Putina, preneo je Rojters.

Prethodno je portparol Stejt departmenta izjavio za portal Akios da će se ambasador Saliven ove nedelje vratiti u SAD kako bi posetio svoju porodicu i sastao se sa članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove administracije s kojima nije imao priliku da se konsultuje otkako je pristao da nastavi da obavlja svoju funkciju na neodređeno vreme, preneo je TAS S.

Akios je ranije izvestio da Saliven nije planirao da napušta Rusiju uprkos savetu Moskve da se vrati u Vašington na konsultacije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je na konferenciji za novinare 16. aprila da je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov na sastanku u Moskvi upoznao Salivena sa odlukama koje je Rusija donela kao odgovor na američke mere prema ovoj državi i savetovao Salivena da se vrati u Vašington na konsultacije.

Lavrov je takođe naveo da ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov nastavlja svoje konsultacije u Moskvi, gde se nalazi od 21. marta.

Američka vlada je prošle nedelje stavila ruske kompanije na crnu listu, proterala ruske diplomate i zabranila američkim bankama da kupuju državne obveznice od ruske centralne banke i Ministarstva finansija, a Rusija je proterala 10 američkih diplomata i stavila na crnu listu osam najviših zvaničnika Vašingtona kao odgovor na sankcija koje su SAD uvele Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Američki ambasador nakon premišljanja ipak ide u Vašington na konsultacije

Izvor: Blic, 20.Apr.2021

Američki ambasador u Rusiji Džon Salivan otići će do kraja nedelje u Vašington na konsultacije sa administracijom predsednika Džoa Bajdena i vratiće se u Moskvu tokom narednog perioda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.