Ako Amerika hoće borbu - BORIĆEMO SE! Novi kineski ambasador UPLAŠIO Vašington, više NEMA POPUŠTANJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2019, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Amerika hoće borbu - BORIĆEMO SE!" Novi kineski ambasador UPLAŠIO Vašington, više NEMA POPUŠTANJA

Pomenuo i Severnu Koreju.

Novi kineski ambasador pri UN Žang Džun rekao je da je Peking spreman da razgovara sa američkom administracijom o trgovinskom sporu, ali je ujedno poručio - "ako oni žele da se bore i mi ćemo se boriti" - ne samo za Kinu već za otvorenu svetsku ekonomiju.

On je maloj grupi novinara rekao da američke sankcije i povećanje tarifa štete Kini i svetu i da definitivno nisu "u dugoročnom interesu SAD" gde će američki potrošaci platiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veću cenu.

On the first day of taking post as China's permanent representative to the United Nations, Zhang Jun pledged on Tuesday that China will firmly uphold multilateralism and support the United Nations in playing an important role. pic.twitter.com/6P5aP4X8bu

— China Xinhua News (@XHNews) July 31, 2019

Žang je rekao da sankcije protiv Severne Koreje treba da se ublaže u "odgovarajućem trenutku" kako bi se ohrabrio napredak u razgovorima između Vašingtona i Pjongjanga.

Takođe je istakao da Kina nikad neće dozvoliti mešanje spolja kada je reč o Sinđangu, Tibetu i Hongkongu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.