„Akademik Čerski“ počeo sa polaganjem cevi „Severnog toka 2“ u vodama Danske

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021, 12:27

„Akademik Čerski“ počeo sa polaganjem cevi „Severnog toka 2“ u vodama Danske

Brod "Akademik Čerski", nakon što je uspešno prošao morska ispitivanja, počeo je da polaže cevi za "Severni tok 2" u danskim vodama, saopštila je kompanija-operater projekta "Severni tok 2" AG. Takođe, brod "Fortuna" nastavlja sa polaganjem veci, dodaje se u saopštenju, prenose RIA Novosti "Severni tok 2" predviđa izgradnju dva kraka gasovoda od ruske obale preko Baltičkog mora do Nemačke. Sjedinjene Države promovišu svoj tečni gas u Evropi i pokušavaju da spreče izgradnju ruskog gasovoda. U decembru 2019. godine Vašington je uveo sankcije protiv kompanija koje su uključene u izgradnju, zbog čega je švajcarski "Alseas" odmah prestao da polaže cevi. Izgradnja je nastavljena godinu dana kasnije, u decembru 2020. godine, a pomoću broda "Fortuna", položeno je 2,6 kilometara cevi u nemačkim vodama. U martu je kompanija najavila da će se "Akademik Čerski" pridružiti izgradnji nakon testiranja u Kalinjingradskoj oblasti. Brod će nastaviti polaganje prvog kraka "Severnog toka 2". Do 31. marta gasovod je završen 95 odsto, a na dva kraka ostalo je da se položi 121 kilometar od ukupnih 2.460 kilometara cevi gasovoda. Moskva planira da završi izgradnju do kraja leta.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Počelo polaganje cevi gasovoda Severni tok 2 u vodama Danske

Izvor: RTS, 27.Apr.2021

Brod "Akademik Čerski" započeo je polaganje cevi gasovoda Severni tok 2 u teritorijalnim vodama Danske, navedeno je u saopštenju operatora projekta "Severni tok 2 AG". . Nakon uspešnih morskih ispitivanja, brod "Akademik Čerski" započeo je radove na polaganju cevi u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.