AMERIKANCI, NAPOLJE IZ NAŠE ZEMLJE! Pentagonu zadat ŽESTOKI UDARAC, situacija NA IVICI USIJANJA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI, NAPOLJE IZ NAŠE ZEMLJE! Pentagonu zadat ŽESTOKI UDARAC, situacija NA IVICI USIJANJA (FOTO/VIDEO)

Da li su Iranci kumovali ovom potezu?

Iračke jedinice narodne mobilizacije (Hašd al-Šabi – PMU), isporučile su ultimatum Vašingtonu u vezi sa američkim trupama u toj zemlji.

Oni su pozvali američku vojsku da povuče svoje trupe iz Iraka radi njihove sopstvene bezbednosti.

- Američko prisustvo u Iraku je politički nepotrebno, naša zemlja je stabilna već neko vreme – rekao je Madžid al-Kazimi, predstavnik PMU, pa dodao:

- Pokušaji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amerike da proširi svoj uticaj i da ostane u Iraku su nedopustivi, Njihova težnja da nas iskoriste za nanošenje štete našim komšijama je u suprotnosti sa iračkim ustavom i zakonima.

uly 19 blast at base was accidental fire, not drone attack: PMFhttps://t.co/4PQ8Dq4bum #NRTnews #PMF #HashdalShaabi #Iraq #PMU pic.twitter.com/m64BoQNOLI

— NRT English (@NRT_English) July 23, 2019

Dodao je da Amerika može da dobije oštar odgovor od raznih faktora unutar Iraka, pa je bolje da se povuku iz te zemlje da bi sačuvali živote svojih vojnika.

Hašd al-Šabi je savez ogromnog broja šiitskih milicija u Iraku, koje su najzaslužnije za poraz Islamske države u toj zemlji i za spas Bagdada i samog Iraka kao takvog.

 U poslednje vreme imaju sve veću ulogu u Iraku, a nedavno su praktično izjednačeni sa zvaničnom vojskom Iraka, pošto su se stavili pod komandu ministra odbrane u Bagdadu.

Oni takođe imaju izuzetno dobre odnose sa trenutnim američkim neprijateljima broj jedan – Korpusom čuvara Islamske revolucije, tačnije Revolucionarnom gardom Irana.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO: Zašto svi žele da kupe KONTROVERZNI RUSKI S-400 iako MNOGO RIZIKUJU?
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.