Vašington blokirao održavanje sednice SB UN-a o krizi između Izraela i Palestine

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2021, 12:04

Vašington blokirao održavanje sednice SB UN-a o krizi između Izraela i Palestine

Vašington je blokirao održavanje sednice Saveta bezbednosti UN o krizi između Izraela i Palestine koja je trebalo da se održi danas.
"Članovi SB UN nisu mogli da postignu konsenzus oko održavanja otvorene sednice u petak", saopštili su u stalnom predstavništvu Kine koja je u maju preuzela predsedavanje Savetom bezbednosti. SAD su predložile da se otvorena sednica SB UN o Palestini i Izraelu odloži do 18. maja, navodi se u pismu predsedavajućeg SB.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kina optužila SAD da ignorišu patnje muslimana blokadom sednice SB UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2021

Kina je danas optužila SAD da ignorišu patnje muslimana, nakon što je Vašington blokirao održavanje zakazane sednice Saveta bezbednosti UN o sve većem sukobu Izraela i Palestinaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.