Vašington: Ništa ne može opravdati ratne zločine

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: Ništa ne može opravdati ratne zločine

SAD su saopštile da "ozbiljno" uzimaju u obzir izveštaj UN o mogućim "ratnim zločinima" koje su u ratu u Jemenu počinile sve strane, uključujući i Saudijsku Arabiju, saveznicu Vašingtona.

"Videli smo izveštaj Saveta UN za ljudska prava, i moguća kršenja međunarodnog prava izneta u tom izveštaju duboko zabrinjavaju američku vladu. Smatramo da ništa ne može da opravda ratne zločine, ako su se desili", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekla je juče portparolka Stejt departmenta Heder Nauert, i pozvala zaraćene strane da "preduzmu potrebne mere za sprečavanje takvih incidenata".

Međutim, ona je odbila da se izjasni o američkoj podršci koaliciji pod saudijskom komandom koja vojno interveniše u Jemenu protiv pobunjenih Huta. Huti imaju podršku Irana, regionalnog rivala Saudijske Arabije.

Nauert je rekla da je Rijad "strateški partner" SAD i navela da je Saudijska Arabija pristala da otvori istragu o bombardovanju u kom je usmrćeno najmanje 40 dece u Jemenu. Američki ministar odbrane Džejms Matis je u utorak snažno branio saudijsku koaliciju, iako je rekao da je "svaka greška apsolutno tragična".

On je takođe izjavio da američka podrška "nije bezuslovna".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.