Turskim pilotima zabranjeno da se obučavaju na F-35

Izvor: RTS, 11.Jun.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turskim pilotima zabranjeno da se obučavaju na F-35

Turskim pilotima zabranjeno je da lete i obučavaju se na borbenim avionima F-35 u američkoj vazduhoplovnoj bazi u Arizoni, objavio je Pentagon.
Britanska agencija Rojters navodi da je Pentagon izdao saopštenje u vreme kada Vašington pojačava pritisak na Ankaru da odustane od kupovine ruskog odbrambenog sistema S-400.

Portparol Pentagona potpukovnik Majk Endrjus rekao je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << američko Ministarstvo odbrane "upoznato da turski piloti više ne lete".
Vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šanahan rekao je turskom kolegi da turski piloti koji se već nalaze u SAD mogu tu i ostati do kraja jula.
Britanska agencija je nedavno, pozivajući se na izvore američke administracije, javila da su SAD odlučile da obustave dalju obuku turskih pilota za upravljanje avionima F-35.
Sergej Čemezov, rukovodilac ruskog državnog konglomerata Rosteka, izjavio je pre četiri dana da će Rusija za dva meseca početi Turskoj da isporučuje protivraketne sisteme S-400.
Kako je javila agencija Interfaks, Čemezov je rekao i da je Rusija okončala obuku turskih stručnjaka za korišćenje sistema S-400.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAMPA PENTAGONA ZA TURSKU: Pilotima zabranjeno da se obučavaju na F-35

Izvor: Večernje novosti, 11.Jun.2019

Portparol Pentagona, potpukovnik Majk Endrjus, rekao je da je američko Ministarstvo odbrane "upoznato da turski piloti više ne lete" Turskim pilotima zabranjeno je da lete i obučavaju se na borbenim avionima F-35 u američkoj vazduhoplovnoj bazi u Arizoni, objavio je Pentagon.Pročitajte...

Nastavak na Večernje novosti...

Ponuda koja se ne odbija: Grčka i Rumunija nabavljaju F-35?

Izvor: B92, 11.Jun.2019

Vašington -- Grčka je među potencijalnim kupcima američkog borbenog aviona F-35, rekao je zvaničnik Pentagona admiral Matijas Vinter...Prema njegovim rečima, Grčka, Singapur, Rumunija, Španija i Poljska su zemlje potencijalni kupci tog višenamenskog aviona, prenela je agencija ANA...Interesovanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.