Šef nemačke diplomatije uporedio Ameriku sa zmijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef nemačke diplomatije uporedio Ameriku sa zmijom

On je uverio da Evropa nije podeljena, podsetivši na jedinstvenu rekaciju Unije na američko uvođenje carina i izlazak Vašingtona iz iranskog nuklearnog sporazuma

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas pozvao je Evropsku uniju da odustane od principa jednoglasnog donošenja odluka kako se njene članice ne bi našle "kao zečevi pred zmijom" zbog sankcija koje uvode SAD.

Pročitajte i:

Komentarišući odnose EU i SAD, Mas je u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je dao za "Bild" kritikovao američkog lidera Donalda Trampa zbog izjave da je EU neprijatelj SAD.

- U slučaju ekonomskih sankcija ili uvođenja carina, ne bi trebalo da sedimo kao zečevi pred zmijom - dodao je nemački ministar.

.

Mas je naglasio i da treba promeniti način donošenja važnih spoljnopolitičkih odluka EU, pošto trenutno pravilo da se odluke donose jednoglasno, prema njegovim rečima, dovodi do rasta napetosti unutar same Unije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.