SAD su pirati sa Kariba

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 18:44

"SAD su pirati sa Kariba"

Teheran -- Nafta iz tankera koje su zaplenile SAD na putu ka Venecueli nije u vlasništvu Irana, izjavio je danas iranski ministar energetike.

On je insistirao na tome da SAD nisu imale pravo da konfiskuju tovar u međunarodnim vodama.

Američka administracija je saopštila da je zaplenila naftu iz četiri tankera u nameri da osujeti iransku isporuku energenata Venecueli, u okviru svoje politike maksimalnog pritiska na Iran i Venecuelu, preneo je AP.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima iranskog ministra energetike Bidžana Namdara, nafta je "prodata kupcima i uplata je već izvršena".

"Amerikanci tvrde da su zaplenili iransku naftu. Međutim, iako je nafta poslata iz Irana, ni tankeri ni nafta nisu u vlasništvu Irana", pojasnio je iranski ministar, ne navodeći ko su krajnji kupci nafte.

Iranski ministar je na svom nalogu na Tviteru objavio da su SAD "pirati sa Kariba".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.