SAD: Najverovatnije ćemo uvesti sankcije Rusiji zbog izgradnje „Severnog toka 2“

Izvor: Vostok.rs, 02.Sep.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Najverovatnije ćemo uvesti sankcije Rusiji zbog izgradnje „Severnog toka 2“

SAD će najverovatnije uvesti dodatne sankcije protiv Rusije, i to zbog izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je američki ministar energetike Rik Peri u Varšavi.
„Pretpostavljam da hoćemo, najverovatnije“, odgovorio je Peri, kada su ga novinari pitali da li će Vašington uvoditi dodatne sankcije protiv Moskve zbog ovog gasovoda. Prema njegovim rečima, to pitanje se razmatra na izuzetno visokom nivou u Vašingtonu. Ranije je saopšteno da SAD nameravaju da sa Ukrajinom i Poljskom potpišu sporazum o saradnji usmeren na jačanje regionalne bezbednosti isporuka gasa. Kako se navodi, sporazumom će biti regulisana i reforma ukrajinskog gasnog tržišta, infrastruktura uvoza gasa iz Poljske, skladištenje i izvoz američkog tečnog prirodnog gasa, kao i gasnih udruženja u Poljskoj i Ukrajini. Takođe je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio da „Severni tok 2“ predstavlja "pretnju" za evropske zemlje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.