Republikanci upali u zamku demokrata, okrenuli leđa Trampu

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 09:24

Republikanci "upali" u "zamku demokrata", okrenuli leđa Trampu

Vašington -- Predstavnički dom američkog Kongresa pod kontrolom demokrata glasao je, uz podršku republikanaca, za komisiju koja će istražiti pobune na Kapitolu.

Trideset pet republikanaca podržalo je predlog koji je prošao glasanje sa 252-175, uprkos tome što je bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao članove svoje stranke da glasaju protiv "zamke demokrata", prenosi BBC.

Veruje se da ova odluka neće proći u Senatu, pošto je lider republikanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većine u ovom telu Mič Mekonel nazvao pristrasnom.

Istraga bi trebalo da se sprovede po uzoru na komisiju koja je istraživala napade 11. septembra na Njujork i Vašington.

Osnovalo bi se telo sa 10 članova, ravnomerno podeljeno izmedju dve glavne stranke, koje bi do kraja godine dalo i preporuke o tome kako sprečiti bilo kakvo ponavljanje napada na Kapitol.

Trampove pristalice napale su Kongres 6. januara u neuspeloj nameri da osujete potvrdjivanje pobede predsednika Džoa Bajdena na izborima u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.