Pretvarao se da je član slavne hip-hop grupe - dobio osam godina zatvora

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 16:17

Pretvarao se da je član slavne hip-hop grupe - dobio osam godina zatvora

Voker Vošington osuđen je na osam godina zatvora jer se pretvarao da je član slavne hip-hop grupe Vu-teng (Wu-Tang).

Vošingtona, 53-godišnjaka iz Džordžije, osudio je američki okružni sudija zbog prevare.

On se pretvarao da je član grupe i tako varao ljude, koje je oštetio za skoro 300.000 dolara.

Taj novac moraće da vrati svima koje je oštetio, a radi se o 19 preduzeća.

Nakon što izađe iz zatvora posle 100 meseci, moraće da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod striktnim nadzorom naredne tri godine.

Kako navode sudska dokumenta, Vošington je zajedno sa saučesnikom Eronom Barnsom-Barpom prevario ljude jer se predstavljao kao član hip-hop grupe Vu-teng i predstavnik produkcijske kuće Rok nejšen (Roc Nation), koju je grupa Vu-teng osnovala sa reperom Džejom Zijem.

Naplaćivali su novac ljudima putem kreditnih kartica i obećavali im da će im obezbediti pesme, album, saradnje sa poznatim reperima...

Od ukradenog novca iznajmljivali su luksuzne limuzine, odsedali u hotelima sa četiri i pet zvezdica, jeli u otmenim restoranima...

Za razliku od Vošingtona, koji je bio glavni organizator prevare, Barns-Barpo osuđen je na sedam godina zatvora i on će zajedno sa Vošingtonom morati da vrati novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.