Peskov: Nove sankcije SAD neproijateljski potez

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2018, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Nove sankcije SAD neproijateljski potez

Uvođenje novih američkih sankcija je neprijateljski korak, ovi koraci pokazuju nelojalnu konkurenciju i pokušaje Vašingtona da deluje netržišnim metodama kako bi izbacio konkurenciju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„Imali smo vremena da analiziramo pretnje. A imali smo vremena i da minimiziramo određene rizike koji se nesumnjivo javljaju ovim akcijama Vašingtona“, odgovorio je on novinarima na pitanje da li nove američke akcije mogu da utiču na domaći odbrambeno-industrijski kompleks.


„Ovi potezi su neprijateljski, recimo, nepredvidljivi i nastavljaju da nanose štetu bilaterlanim odnosima koje se već nalaze u jadnom stanju. Ovde se mogu videti dva faktora. Prvi je nelojalna konkurencija, nečasna konkurencija, pokušaj ovim netržišnim metodama koji su u suprotnosti sa normama i principima međunarodne trgovine, da se potisne glavni konkurent američkih proizvođača sa tržišta, a znate da proizvodnja ruskog vojno-industrijskog kompleksa ne samo da je konkurentna, već često natkonkurentna“, objasnio je Peskov.


On je dodao da sankciona histerija nastavlja da dominira u političkim krugovima SAD i ne pruža mogućnost za trezvenu procenu prospekata odnosa između Moskve i Vašingtona.


Rusija namerava da odgovori na jednostrana ograničenja Sjedinjenih Američkih Država na principu reciprociteta, ali će se preduzeti mere koje najbolje odgovaraju interesima zemlje, istakao je Peskov. 


SAD su proširile sankcije Rusiji, stavljanjem na crnu listu 27 fizičkih lica i šest kompanija.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.