Peking i Vašington spuštaju loptu – moguć kraj trgovinskog rata

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking i Vašington spuštaju loptu – moguć kraj trgovinskog rata

SAD i Kina postigle su delimičan sporazum koji će omogućiti da se dođe do primirja u trgovinskom ratu, javlja "Blumberg".
Taj dokument će biti osnov za širi dogovor dva predsednika, Donalda Trampa i Si Đinpinga, koji bi mogli da potpišu kasnije ove godine, rečeno je iz relevantnih izvora Blumbergu

Kao deo sporazuma Peking bi pristao na određene povlastice u oblasti poljoprivrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a Vašington bi zauzvrat snizio neke takse na kinesku robu.
Donald Tramp sastaće se i u Vašingtonu kasnije danas sa kineskim vicepremijerom Lju Heom. 
Trgovinskog rat Kine i SAD već mesecima ozbiljno opterećuje odnose dve zemlje, sa jednako negativnim uticajem na globalnu ekonomiju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SADA I ZVANIČNO! Tramp se oglasio: POSTIGLI SMO DOGOVOR SA KINOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2019, 17:08

Kraj višemesečnog trgovinskog rata...Sinoć je svetom odjeknula vest da su SAD i Kina postigle su delimičan sporazum koji će omogućiti da se dođe do primirja u trgovinskom ratu...Nakon ovih informacija danas se oglasio i predsednik Amerike, Donald Tramp na svom Tviter nalogu i potvrdio ovu informaciju...Prema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.