Nestao novinar koji je kritikovao princa

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao novinar koji je kritikovao princa

Vašington -- Vašington post objavio praznu stranicu u svom današnjem izdanju, u znak solidarnosti sa svojim novinarom koji je nestao u Istanbulu.

Naime, novinar i pisac Džamal Kašogi je nestao tokom posete saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Na praznoj stranici objavljenoj u američkom listu piše samo "nestali glas", prenosi AP i navodi da je upravni odbor lista pozvao Saudijskog princa Muhameda Bin Salmana da garantuje da je Kašogi "slobodan i u mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nastavi svoj rad".

Kašogi, koji živi u egzilu u SAD, pisao je za Vašington post tekstove u kojima je kritikovao saudijskog princa.

On je nestao u utorak tokom posete Konzulatu, iz koga navode da je napustio zgradu, što je suprotno od tvrdnji turskih zvaničnika koji ističu da se Kašogu i dalje nalazi tamo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.