NOVO UPOZORENJE IRANU: Američki bombarderi nadleću Bliski istok, Stratosferske tvrđave uteruju strah u kosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 17:23

NOVO UPOZORENJE IRANU: Američki bombarderi nadleću Bliski istok, "Stratosferske tvrđave" uteruju strah u kosti

Bruji nebo nadomak Irana

Par bombardera američke vojske "B-52" preletelo je iznad Bliskog istoka što je poslednja u nizu sličnih misija u regionu s ciljem slanja upozorenja Iranu usled povišenih tenzija između Teherana i Vašingtona.

Centralna komanda američke vojske saopštila je da su dva bombardera preletela region, uz vojne letelice više zemalja, uključujući Izrael, Saudijsku Arabiju i Katar.

Agencija AP navodi da je to od početka godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četvrti sličan prelet bombardera na Bliskom istoku i drugi od dolaska administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Bombarderi su poleteli iz vazdušne baze "Mino" u Severnoj Dakoti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.