NAŠE ĆELIJE SU VEĆ U VAŠINGTONU Iranske snage upozoravaju Ameriku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 20:26

"NAŠE ĆELIJE SU VEĆ U VAŠINGTONU" Iranske snage upozoravaju Ameriku (FOTO)

Osovina otpora zapretila SAD

Dana 28. februara, Kawtheryoon Electronic Team, Telegramov kanal povezan sa naoružanim grupama u Iraku koje podržava Iran, upozorio je SAD da njihove trupe neće biti sigurne na Bliskom Istoku ili u samoj Americi ako se ne povuku iz Iraka.

U postu na Telegramu, kanal je tvrdio da "Osovina otpora" - termin koji se koristi za Iran i njegove saveznike - ima aktivne ćelije u SAD-u, uključujući i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vašington.

#Iranian militia groups claim to have active cells of operatives stationed in Washington, D.C. and other #US. cities, according to chatter in online forums used by these groups. pic.twitter.com/EQwAAhMgXo

— Ali Javanmardi (@Javanmardi75) March 6, 2021

- Ćelije otpora su ukorenjene čak i u Americi i njenom glavnom gradu - rekao je Kawtheryoon Electronic Team u postu.

- O američki neprijatelju, moraš se povući ne samo iz Iraka, već i sa celog Bliskog Istoka.

Post je takođe upozorio Izrael da "Osovina otpora" ima "hiljade ljudi" koji se mogu podići da zamene Imada Mugnijea, vojnog vođu Hezbolaha nad kojim je izvršen atentat u sirijskoj prestonici Damasku, 2008. godine.

Uz post je dodata fotomontaža na kojoj se vidi nekoliko kovčega prekrivenih američkim zastavama i niz raketa koje padaju na Izrael.

Kawtheryoon Electronic Team je zaključio svoj post porukom SAD-u i Izraelu rekavši da će "Osovina otpora" zadati bolne udarce svakom od njih i da im ubistvo komandanta iranskih snaga "Kuds" Kasema Sulejmanija i iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU) Abu Mahdija Al-Muhandisa neće pomoći da pobegnu od "muke" koja ih čeka.

Proiranske snage napadaju američke trupe u Iraku već više od godinu dana. Ovi napadi, koji bi trebalo da potisnu SAD iz zemlje, verovatno neće uskoro prestati.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.