Motociklista poginuo u pokušaju da obori Ginisov rekord

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 14:13

Motociklista poginuo u pokušaju da obori Ginisov rekord

Motociklista i kaskader Aleks Harvil poginuo je u četvrtak dok je vežbao za rušenje svetskog rekorda u skoku s motociklom, pišu američki mediji. Imao je 28 godina.

Zvaničnici iz okruga Grant u Vašingtonu, gde se dogodio kobni skok, kažu da će u petak biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok i način smrti.

Aleks je planirao da obori svetski rekord Australijanca Robija Medisona iz 2008. godine koji iznosi 106 metara.

Njegov podvig bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zakazan za četvrtak, nakon vežbe koja ga je koštala života.

Snimak probnog skoka koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje njegov motocikl kako direktno udara u gornju ivicu korita koji je Harvilu služio kao rampa za sletanje. On je usled udarca odleteo sa motocikla, i podledao povredama.

Harvil je bio oženjen i bio je otac dva dečaka, od kojih je mlađi rođen prošlog meseca. Postao je Ginisov rekorder u skoku u daljinu motociklom 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.