Memorandum o razumevanju Srbije i SAD o sprečavanju nezakonitih migracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandum o razumevanju Srbije i SAD o sprečavanju nezakonitih migracija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i državni sekretar za unutrašnje poslove SAD Kevin Mekalinen razgovarali su u Vašingtonu o unapređenju policijske saradnje i potpisali Memorandum o razumevanju između dve Vlade o sprečavanja putovanja terorista i nezakonitih migracija.

Ovaj Memorandum omogućiće bržu razmenu informacija o migrantima, ali i onima koji su povezani sa potencijalnim terorizmom ili kriminalnim aktivnostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što će doprineti većoj bezbednosti dve države, saopštio je MUP Srbije.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o jačanju kapaciteta srpske granične policije, kao i konkretnim aktivnostima koje mogu doprineti unapređenju obučenosti policijskih službenika MUP Srbije na čemu će se, kako su se saglasili, raditi u narednom periodu.

Stefanović je upoznao američkog kolegu i sa konkretnim aktivnostima koje je Republika Srbija preduzela tokom velikog priliva migranata u našu zemlju 2015. i 2016. godine, istakavši ujedno da je naša zemlja uvek postupala humano prema njima.

Takođe, naglasio je da je srpska policija preduzela i mnogobrojne mere u borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, imajući u vidu da se tokom migrantske krize ova kriminalna aktivnost značajno povećala.

Stefanović i Mekalinen razgovarali su o migracijama širom sveta, imajući u vidu da je ovo globalni fenomen, i saglasili se da samo zajednička saradnja i brža razmena informacija može doprineti većoj bezbednosti Srbije i SAD.

Američki državni sekretar za unutrašnje poslove Kevin Mekalinen istakao je tokom sastanka da je ovo dobar korak napred u saradnji naših policija, ali i da postoji dosta prostora za njeno unapređenje u narednom periodu.

Stefanović je na kraju razgovora pozvao Mekalinena da poseti Republiku Srbiju.

Tokom posete Ministarstvu za nacionalnu bezbednost SAD, Stefanović je razgovarao i sa predstavnicima nacionalnog kontrolnog centra, koji je sastavni deo Agencije za zaštitu granica i carine SAD. Tom prilikom predstavnici ovog centra upoznali su srpskog ministra policije sa njihovim radom i modalitetima moguće saradnje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović u Vašingtonu sa sekretarom za unutrašnju bezbednost SAD

Izvor: VOA, 15.Maj.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Vašingtonu sa državnim sekretarom za unutrašnje poslove SAD Kevinom Mekalinenom o unapređenju policijske saradnje dveju zemalјa, navodi se u saopštenju MUP-a. Stefanović i Mekalinen potpisali su Memorandum o razumevanju između...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.