Izvor: Danas, 06.Dec.2021, 10:50

Manji susedi treba da budu zabrinuti zbog naoružavanja Srbije

- Odlučeno je da se pozove nekoliko nazadnih demokratija zato što su važni saveznici i što bi njihovo isključenje sa samita poslalo negativan signal nezainteresovanosti ili zanemarivanja, kaže u razgovoru za Danas Januš Bugajski, viši saradnik Fondacije Džejmstaun iz Vašingtona i stručnjak za Balkan, komentarišući to što je i Srbija na kraju pozvana na Samit za demokratiju koji 9. I 10. decembra organizuje predsednik SAD Džozef Bajden.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SAD domaćin Samita za demokratiju, ali kakvo je stanje američke demokratije?

Izvor: VOA, 06.Dec.2021

Devetog i desetog decembra, predsednik Džo Bajden biće domaćin virtuelnog Samita za demokratiju, na kome će se okupiti svetski lideri, predstavnici građanskog društva i privatnog sektora kako bi "formulisali afirmativnu agendu za obnovu demokratije i razmotrili najveće pretnje sa kojima se demokratije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.