LOŠE VREME DA SE BUDE AMERIČKI DIPLOMATA U RUSIJI: Vašington povukao radikalan, ali očekivan potez (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 22:33

LOŠE VREME DA SE BUDE AMERIČKI DIPLOMATA U RUSIJI: Vašington povukao radikalan, ali očekivan potez (FOTO)

Američki državni sekretar Entoni Blinken objasnio je odluku svoje države

Zbog zabrane zapošljavanja stranih radnika, Sjedinjene Američke Države primorane su da otpuste 182 lokalna službenika američkih diplomatskih misija u Moskvi, Vladivostoku i Jekaterinburgu, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

- Te neugodne mere ozbiljno će se odraziti na rad naših misija u SAD, što potencijalno uključuje i bezbednost naših službenika, kao i mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za diplomatske kontakte sa ruskim vlastima - rekao je šef američke diplomatije.

Uprkos ograničenjima, Vašington teži predvidljivim i stabilnim odnosima sa Moskvom, poručio je Blinken.

- Iako žalimo zbog postupaka vlade Rusije koji su nas primorali da smanjimo naše usluge i operacije, SAD nastavljaju da teže predvidljivim i stabilnim odnosima sa Rusijom - rekao je Blinken, prenela je pres-služba Stejt departmenta.

#Russia government actions impacting US mission there, says @SecBlinken. pic.twitter.com/0Ym31Cn14y

— Steve Herman (@W7VOA) July 30, 2021

Ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan ranije je izjavio da ambasada SAD od 1. avgusta neće moći da pruža konzularne usluge u punom obimu zbog zahteva ruske strane da prestane sa zapošljavanjem radnika iz Rusije i trećih zemalja.

Podsetimo, Rusija je kao odgovor nove sankcije zabranila Americi da u diplomatska predstavništva u Rusiji zapošljava Ruse i građane trećih zemalja, a do 1. avgusta ambasada bi trebalo da uskladi broj svog osoblja sa novim zahtevima.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.