Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2021, 08:11

Iran: Bliži smo dogovoru nego ikad

Pregovarači iz Irana i šest svetskih svetskih sila prekidaju razgovore o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, i vraćaju se u svoje države na konsultacije jer se preostale razlike ne mogu lako prevazići, izjavio je šef iranske delegacije Abas Arakči. „Bliži smo dogovoru nego ikad, ali ostaju neke razlike u stavovima koje se ne mogu lako prevazići i to nije lak posao. Zato se vraćamo u Teheran“, rekao je Arakči u intervjuu za iransku državnu televiziju.
„Približavanje stavova zavisi prvenstveno od odluka druge strane (Vašingtona). Nadam se da ćemo u sledećem krugu razgovora prevaliti ovu malu, ali tešku deonicu u pregovaračkom procesu“, rekao je Arakči.
Za sada nije poznato kada će formalni pregovori biti nastavljeni.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.