Huavej potpisao 50 ugovora za razvoj 5G mreža, najviše u Evropi

Izvor: Capital.ba, 19.Jul.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavej potpisao 50 ugovora za razvoj 5G mreža, najviše u Evropi

BRISEL, Huavei je potpisao više od 50 ugovora za razvoj 5G mreža, izjavila je juče u Briselu viša potpredsjednica kompanije Ketrin Čen. Od 50 ugovora, ukupno ih je 28 vezano za Evropu. Ranije ovog mjeseca, ta kompanija najavila je investicije u Italiji vrijedne 3,1 milijardu dolara. Izvještaj Huaveija o potpisivanju ugovora uslijedio je nakon što su Sjedinjene Države odlučile da ublaže sankcije kineskom gigantu. Međutim, zvanični Vašington ostaje odlučan u tome da bi dopuštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Huaveiju da razvija 5G mreže u SAD predstavljalo rizik po nacionalnu bezbijednost. Kineski tehnološki gigant saopštio je kako je spreman da potpiše ugovor o „nešpijuniranju“ sa svakom zemljom. B92   Чланак Huavej potpisao 50 ugovora za razvoj 5G mreža, najviše u Evropi се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: „Huavej“ dominira globalnom trkom za 5G mrežu, potpisavši preko 50 ugovora uprkos pritisku SAD-a

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2019

Kineski telekomunikacioni gigant "Huavej" osigurao je više od 50 komercijalnih ugovora za mrežu 5G širom sveta, prema rečima člana uprave i potpredsednika kompanije Ketrin Čen, prenosi "Ksinhua". Uprkos pritisku Vašingtona na saveznike da zabrane "Huavej" tehnologiju, Čenova je saopštila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.