Hamnei uporedio ubistvo Džordža Flojda sa ponašanjem SAD-a prema svetu

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2020, 13:05

Hamnei uporedio ubistvo Džordža Flojda sa ponašanjem SAD-a prema svetu

Vrhovni lider Irana Ali Hamenei uporedio je pogibiju afroamerikanca Džordža Flojda sa ponašanjem Vašingtona prema drugim zemljama.
„To što policajac potpuno hladnokrvno kolenom pritiska crnca tako da ovaj umre, bez obzira na molbe, dok drugi policajci gledaju i ništa ne preduzimaju – nije ništa novo, to je suština Amerike. Upravo su se tako ponašali prema čitavom svetu – Avganistanu, Iraku, Siriji, prema mnogim drugim zemljama“, rakao je on. Kako je rekao u govoru povodom godišnjice smrti vođe iranske revolucije ajatolaha Homeinija, ono što se sada dešava u različitim američkim gradovima i državama je manifestacija one realnosti koju su u Americi krili. „Ničeg novog u tome nema“, dodao je Hamnei.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.