Gardijan: Saudijski princ hakovao telefon Džefa Bezosa

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gardijan: Saudijski princ hakovao telefon Džefa Bezosa

Vlasnik "Vašington posta" Džef Bezos bio je na meti hakera pet meseci pre ubistva novinara tog lista Džamala Kašogija, prenosi "Gardijan". Naime, telefon Bezosa bio je hakovan 2018. godine nakon što je primio poruku preko "Vatsapa" sa privatnog naloga saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, prenosi britanski list.
Veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da je, prema rezultatima forenzičke analize, šifrovana poruka upućena sa broja telefona koji je koristio Muhamed bin Salman u sebi sadržala štetnu datoteku koja je ubačena u telefon Džefa Bezosa, koji je i vlasnik "Amazona" i najbogatiji čovek na svetu, saznaje Gardijan.

Analiza je pokazala da je datoteka najverovatnije ubačena nakon što je video zapis koji je sadržao virus poslata sa naloga saudijskog prestolonaslednika na Bezosov telefon.
Džef Bezos i Mohamed bin Salman su do 1. maja imali naizgled prijateljsku razmenu poruka, dok 1. maja na telefon vlasnika "Amazona" nije stigla datoteka koju nije zatražio od saudijskog prestolonaslednika, saznaje Gardijan od izvora koji su insistirali da ostanu anonimni.
Velika količina podataka je za nekoliko sati preuzeta sa Bezosovog telefona, ali se, kako navodi Gardijan, ne zna koji su podaci preuzeti.

Novo otkriće može dovesti do ponovnog otvaranja istrage o aktivnostima Muhameda bin Salmana i njegovih bliskih saradnika pre ubistva Džamala Kašogija, novinara Vašington posta.
Kašogi je ubijen u oktobru 2018, a za ubistvo novinara osuđeno je pet osoba na smrt, a tri osobe su osuđene na zatvorske kazne.
Prestolonaslednik Saudijske Arabije Muhamed bin Salman rekao je, u septembru prošle godine, da snosi odgovornost za ubistvo novinara Džamala Kašogija koje su počinili saudijski operativci, jer se "to dogodilo za vreme njegove vladavine". 
Krajem 2018. godine u javnosti su se pojavili podaci iz Bezosovog telefona koji su otkrili njegovo neverstvo. To je bio uzrok najskupljeg razvoda ikada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gardijan: Saudijski princ hakovao telefon Džefa Bezosa pet meseci pre UBISTVA KAŠOGIJA

Izvor: Blic, 22.Jan.2020

Vlasnik "Amazona"i "Vašington Posta" Džef Bezos bio je na meti hakera pet meseci pre ubistva novinara Džamala Kašogija, prenosi "Gardijan".

Nastavak na Blic...

Saudijski princ hakirao Jeffa Bezosa i otkrio njegove izvanbračne avanture

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jan.2020

LONDON - Britanski Guardian objavio je rezultate digitalne forenzičke analize prema kojima je smartfon šefa Amazona bio napadnut tijekom razgovora s Muhamedom bin Salmanom...Osnivač i glavni izvršni direktor Amazona Jeff Bezos bio je u svibnju 2018. godine žrtvom hakerskog napada putem aplikacije...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Saudijski princ HAKOVAO TELEFON DŽEFA BEZOSA: Pogledajte kako je poslat virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020

Velika količina podataka je za nekoliko sati preuzeta sa njegovog telefona, ali se ne zna koji su podaci preuzeti...Vlasnik "Vašington posta" Džef Bezos bio je na meti hakera pet meseci pre ubistva novinara tog lista Džamala Hašogija...Naime, telefon Bezosa je bio hakovan 2018. godine nakon što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Princ Amazona hakovao telefon vlasnika Amazona

Izvor: Danas, 22.Jan.2020

Istražitelji Ujedinjenih nacija i digitalni forenzičari povezali su slučaj hakovanja mobilnog telefona vlasnika Amazona, DŽefa Bezosa, s princom Saudijske Arabije, Muhamedom bin Salmanom, tvrdi britanski Gardijan.

Nastavak na Danas...

Kako je bahati princ hakovao Bezosa i UNIŠTIO MU BRAK: Bili su dobri prijatelji, a onda je jedna poruka SVE PROMENILA

Izvor: Blic, 22.Jan.2020

Mobilni telefon jednog od najbogatijih ljudi na svetu Džefa Bezosa hakovan je 2018. godine nakon što je primio zaraženu "Vatsap" poruku od prestolonaslednika Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana, nekoliko meseci pre nego što je "National Enquirer" razotkrio milijarderovu aferu sa TV voditeljkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.