FRKA U PENTAGONU, UZBUNA U KOMANDI SAD: Peking testirao hipersonični projektil nuklearku neviđene snage?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 15:52

FRKA U PENTAGONU, UZBUNA U KOMANDI SAD: Peking testirao hipersonični projektil nuklearku neviđene snage?!

SAD pažljivo prate razvoj kineskih oružanih sistem

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da Vašington pažljivo prati kineski razvoj naprednih oružanih sistema, ali je odbio da direktno komentariše izveštaj da je Peking testirao hipersonični projektil sposoban da nosi nuklearnu bojevu glavu.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova negiralo je izveštaj "Fajnenšl >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tajmsa" u kojem se navodi da je Peking u julu lansirao hipersonično oružje, preneo je Rojters.

Peking je naveo da je u pitanju svemirska letelica, a ne projektil. SAD i Rusija su testirale hipersonična oružja, koja se uglavnom opisuju kao projektili koji lete brzinom pet puta većom od brzine zvuka, u trci za novom generacijom oružja koju je teže otkriti i blokirati. Ostin se trenutno nalazi u poseti Gruziji.

- Pažljivo pratimo kineski razvoj oružja i naprednih sistema koji će samo povećati napetosti u regionu. Vašington će ostati fokusiran na vojni izazov iz Pekinga - naveo je Ostin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uzbuna u Vašingtonu – šta je Kina testirala, svemirsku letelicu ili hipersoničnu nuklearnu raketu

Izvor: RTS, 18.Okt.2021

Novo zaoštravanje odnosa Kine i SAD. Nakon pisanja "Fajnenšel tajmsa" da je Peking letos testirao hipersoničnu raketu s nuklearnim mogućnostima, nastala je uzbuna u Vašingtonu. Američki ministar odbrane kaže da SAD pažljivo prate kineski razvoj oružja, dok Peking tvrdi da nije testirao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.