Dok mu u njegovoj državi rade o glavi, Tramp se bavi ŽIVOTNOM SREDINOM: Evo šta je poručio u Davosu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok mu u njegovoj državi rade o glavi, Tramp se bavi ŽIVOTNOM SREDINOM: Evo šta je poručio u Davosu (VIDEO)

Američki predsednik je najavio da će se Vašington priključiti inicijativi "Bilion stabala".

U senci početka suđenja u Senatu o opozivu predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp se obratio okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde je pohvalio uspehe američke ekonomije, naročito istakavši trgovinske sporazume sa Kinom i Meksikom i najavio i sadnju hiljadu milijardi stabala.

Donald Tramp je pred velikim auditorijumom reklamirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trgovinske sporazume koje su Sjedinjene Američke Države postigle sa Kinom i Meksikom, ocenivši ih kao model za 21. vek.

Navodeći razne uspehe svoje administracije, Tramp se dotakao tema koje je istakao u svom prethodnom obraćanju na forumu pre dve godine, prenosi RTS.

On se zahvalio stranim kompanijama za ulaganja u SAD i ocenio da je Amerika u mnogo boljem ekonomskom stanju nego što je bila kada je preuzeo dužnost pre tri godine.

- Vreme skepse je završeno - poručio je Tramp i pozvao na nova strana ulaganja.

- Nema boljeg mesta od SAD za svaki biznis koji traži mesto za uspeh - rekao je Tramp.

Pošto je Davosu glavna tema očuvanje životne sredine sa aktivistkinjom Gretom Tunberg kao najvažnijim gostom, Tramp je govorio o ekonomskoj važnosti nafte i gasa.

- Snažno verujem u očuvanje sredine. Želim najčistiji vazduh i vodu - poručio je Tramp.

Za to vreme u Vašingtonu počinje suđenje u Senatu u procesu Trampovog opoziva. Optužbe za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa Tramp je ocenio kao protivustavne.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.