DAN POSLE INAUGURACIJE: Kakva je trenutna situacija na ulicama Vašingtona? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 15:34

DAN POSLE INAUGURACIJE: Kakva je trenutna situacija na ulicama Vašingtona? (VIDEO)

Čak 25.000 vojnika Nacionalne garde je čuvalo grad tokom događaja

Pre inauguracije novoizabranog predsednika Džoa Bajdena, američka prestonica je pojačala bezbednost na nivo bez presedana, praktično zatvorivši grad za javnost i pozvavši 25.000 vojnika Nacionalne garde da osiguraju grad tokom događaja.

Danas, dan posle inauguracije, grad se vraća u normalu nakon bezbednosne blokade nametnute uoči inauguracije Džoa Bajdena i Kamale Haris.

Proslava je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održana uz prisustvo oko 25.000 vojnika Nacionalne garde, što je pet puta više od ukupnog broja američkih trupa u Avganistanu i Iraku, zajedno sa brojnim višestrukim ogradama, zatvaranjem metro stanica, puteva i mostova zbog kojih je Vašington, postao potpuno zaključan.

U svom prvom obraćanju naciji kao predsednik, Bajden je pozvao na jedinstvo i kraj "necivilizovanog rata", obećavajući da će postati vođa svih i da će se ponovo angažovati u svetu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.