Boris Džonson smanjuje učešće kineskog Hjuaveia u britanskoj 5G mreži

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 00:41

Boris Džonson smanjuje učešće kineskog Hjuaveia u britanskoj 5G mreži

SAD su ocenile da Hjuavei predstavlja bezbednosni rizik, pa je Vašington upozorio svoje saveznike da bi korišćenje Hjuaveieve tehnologije moglo da ih izopšti iz zajedničke obaveštajno-informativne mreže.

Britanski premijer Boris Džonson planira da smanji učešće kineskog Hjuaveia u britanskoj 5G mreži, piše Dejli Telegraf.

Iako kabinet britanskog premijera odbija da komentariše ovu informaciju, očekuje se da Džonson smanji učešće kineske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na britanskom telekomunikacionom tržištu u želji da nakon izlaska iz EU, osnaži svoju poziciju u trgovinskim pregovorima sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ocenjuje londonski list.

Boris Johnson forced to reduce Huawei’s role in UK’s 5G networks https://t.co/XTSlplqDHU

— The Guardian (@guardian) May 22, 2020

- Džonson i dalje želi dobre odnose sa Kinom, ali poslovanje sa Hjuaveiom će biti značajno smanjeno, i to najkraćem roku - saznaje Dejli telegraf iz dobro upućenog izvora.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.