Izvor: RTS, 11.Maj.2021, 06:21

Bogdanović odličan u pobedi, Vestbruk rekorder i tragičar

Timskom igrom, u kojoj je Bogdan Bogdanović imao zapaženu ulogu, Atalanta je nadigrala Vašington sa 125:124 uprkos odličnoj igri Rasela Vestbruka koji je postao igrač sa najviše tripl dablova u istoriji NBA lige, ali bio i tragičar meča jer je promašio šut za pobedu u finišu meča.
Atlanta je ovom povedom na svom terenu povećala šanse da se domognu četvrtog mesta na tabeli Istočne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konferencije, a Vašingtonu je ugrožen plasman u plej-of.

Rasel Vestbruk je meč završio sa 28 poena, 21 asistencijom i 13 skokova i ostvario svoj 182. trostruki dvocifren učinak ćime je nadmašio Oskara Robertsona, 47 godina usamljenog na vrhu večne liste sa 181. tripl-dablom.
To je i njemu i timu slaba uteha jer je 32-godišnji momak iz Long Biča promašio odlučujući šut na samo dve sekunde pre kraja meča.
Na drugoj strani tim pobednika je demonstrirao sjajnu timsku igru što ilustruje i podatak da su čak trojicu igrača koji su postigli više od 20 poena.
Tre Jang je ubacio 36 poena, Džon Kolins stigao do 28, a naš Bogdan Bogdanović je bio sjajan i meč završio sa 25 poena uz sedam postignutih trojki.

Atlanta je ako ostvarila četvrtu pobedu u poslednjih pet susreta, osmu vezanu kod kuće i povećala šanse da u doigravanje uđe sa četvrtog mesta.
Atlanta je dobro ušla u meč i dobila prvu četvrtinu ali su u drugoj gosti načinili preokret i poluvreme završili sa minimalnom prednošću.
I drugo poluvreme je nastavljeno u istom stilu da bi se ušlo u dramatičnu završnicu u kojoj je Vestbruk postao tragičar.
U borbi za četvrtu poziciju Atlanti su preostale još tri utakmice koje će igrati na domaćem terenu, a već na dva dana ih ponovo očekuje novi duel upravo sa Vašingtonom.
Košarkaši San Antonija ubedljivo su nadigrali Milvoki sa čak 146:125, a utakmicu su praktično dobili već u prvom poluvremenu u kome su ubacili 87 poena i postavili novi klupski rekord po broju poena za jedno poluvreme. Indijana je na gostovanju nadigrala Klivlend sa 111:102, a Gosden stejt je na svom terenu bio siguran protiv Jute sa 119:116. 
Rezultati NBA mečeva:
Atlanta - Vašington 125:124
Klivlend - Indijana 102:111
Memfis - Nju Orleans 115:110
San Antonio - Milvoki 146:125
Golden stejt -Juta 119:116
Portland - Hjuston 140:129

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao je rekord – Vestbruk ima najviše tripl dablova u istoriji

Izvor: B92, 11.Maj.2021

Plejmejker Vašington Vizardsa Rasel Vestbruk sada ima najviše tripl dablova u istoriji NBA lige...U porazu od Atlanta Hoksa (124:125), upisao je 28 poena, 13 skokova i 21 asistenciju...To mu je 182. tripl dabl u karijeri...Prestigao je legendarnog Oskara Robertsona, koji je karijeru završio sa 181...

Nastavak na B92...

Bogdanović sjajan u pobedi Atlante, rekord Vestbruka (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021

Košarkaši Atlante pobedili su Vašington 125:124 i tako upisali četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica, a ponovo je izvanrednu partiju pružio Bogdan Bogdanović...Srpski bek je postigao 25 poena, od čega sedam trojki iz 12 pokušaja, a zabeležio je još pet skokova, četiri asistencije i dve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

VESTBRUK POSLE REKORDA: Mnogo sam se žrtvovao, o ovome sam sanjao

Izvor: Kurir, 11.Maj.2021

Američki košarkaš Rasel Vestbruk rekao je da se mnogo žrtvovao tokom života i da je sanjao da bude igrač sa najvećim brojem "tripl-dablova" u istoriji NBA lige.

Nastavak na Kurir...

VESTBRUČE, SRBINE! Potez NBA superstara će vas oduševiti FOTO

Izvor: Kurir, 11.Maj.2021

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA Rasel Vestbruk, koji je postao čovek sa najviše tripl-dabl učinaka, uvek je spreman za šalu, posebno sa srpskim stručnjakom Darkom Rajakovićem.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.