Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 03:59

Atlanta zvanično u plej-ofu, odlični Bogdan nastavio rafal (VIDEO)

Hoksi u dramatičnoj završnici slomili Vašington - 120:116

Atlanta Hoksi su zvanično obezbedili plasman u plej-of NBA lige, zahvaljujući slavlju nad Vašintonom posle velikog preokreta u samoj završnici meča. Hoksi su uspeli da nadoknade 13 poena zaostatka, fantastično su gađali u poslednjoj deonici i na kraju stigli do kapitalne 39. pobede u ovoj sezoni - 120:116.

Ključni trenutak meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dogodi se 24 sekunde pre kraja, kada Džon Kolins pogodio za tri poena i doneo prvu prednost domaćinu u drugom poluvremenu (117:116). Ti poeni uveli su Vizardse u veliku nervozu u samoj završnici, a sa druge strane uneo mirnoću u domaće redove, pa je Atlanta sa linije penala overila slavlje.

Odličan meč odigrao je i sjajni srpski as Bogdan Bogdanović, koji je bio treći strelac meča sa 20 postignutih poena. Proveo je nešto više od 40 minuta na terenu, iz igre je šutirao 8/15, od čega 4/30 za tri. Imao je i dva skoka i tri asistencije. Bogdan je nastavio da pruža odlične partije. Ovo mu je bila šesta uzastopna utakmica sa dvocifrenim brojem poena, a ukupno treža vezana sa najmanje 20. Stigao je do proseka od tačno 16 poena po meču, 3,7 skokova i 3,3 asistencije.

Vašington, kojeg očekuje plej-in, večeras je predvodio fantastični Rasel Vestbruk, koji je bio najbolji strelac meča sa 34 poena, a ostvario je i dabl-dabl učinak zbog 15 ostvarenih asistencija. Imao je i pet skokova. Sa druge strane gotovo nezaustavljiv bio je Tre Jang, kojem su nedostajala dva skoka i jedna asistencija za trpl-dabl. Ubacio je 33 poena, a jedan deo njih bio je dragocen u poslednjoj deonici prilikom stizanja prednosti Vašingtona. Značajan doprinos slavlju domaćina dali su i Kolins sa 18, odnosno Kapela sa 17 pona, ali i 11 skokova.

CLUTCH. https://t.co/5ZU9olHPIr pic.twitter.com/g1SC3ssSRJ

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

AUSTRALIJA: Melburn siti stavlja šampanjac na hlađenje

Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021

Lider A-lige ima priliku da pobedom protiv Adelajd junajteda napravi ključni korak ka osvajanju prvog trofeja u sezoni..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)..A-liga je ušla u uzbudljivu završnicu, pošto čak devet ekipa konkuriše za pet mesta u plej-ofu. Šesta ulaznica je odavno rezervisana...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.