Američki obaveštajci: ID odlučna da napadne SAD

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki obaveštajci: ID odlučna da napadne SAD

Vašington -- Vođe Islamske države odlučne su da napadnu mete u SAD ove godine, rekli su američki obaveštajni zvaničnici.

Šef Nacionalne bezbednosti Džejms Klaper rekao je pred Komitetom za oružane snage SAD da je Islamska država "ozbiljna pretnja" kao organizacija koja može da "usmeri i inspiriše napade na veliki broj ciljeva širom sveta".

Direktor američke vojne obaveštajne službe DIA general Vinsent Stjuart rekao je da će teroristi verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvesti još napada u Evropi, a potom pokušati i napade na teritoriji SAD.

Prema njegovim rečima, američke obaveštajne agencije veruju da će vođe Islamske države pre biti "veoma umešane u direktne napade nego to će samo ohrabrivati usamljene napadače".

Klaper je kao terorističku pretnju naveo i Al Kaidu, ali je dodao da su opasnost za američke interese i sajber napadi iz Kine, Rusije i Severne Koreje koja takođe nastavlja da jača svoj nuklearni program.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti rešeni da raznesu SAD

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016

Lideri Islamske države rešeni su da izvedu nove napade na ciljeve u SAD tokom ove godine, saopštili su u sredu američki obaveštajni zvaničnici...Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Džejms Klaper izjavio je da je Islamska država u stanju da "usmeri i organizuje napade na veliki...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.